30 Ağustos 2013 Cuma

TV Reyting Ölçümü Twitter Üzerinden Yapılacak

Twitter


Yapılan son araştırmalar Twitter‘ın televizyon programlarının reytinglerini artırdığını gösterirken dünyada Twitter vasıtasıyla yapılan sosyal reyting ölçümlemeleri ciddi 1 analytics kaynağı haline gelmeye başladı. Türkiye’deki Twitter kullanımının süratle artması sonucunda benzeri 1 piyasa ve de gereksinim burada da oluşunca Kimola, sosyal reyting analizleri veren Social TV Analytics servisini kullanıma açtı.




Bir Türk teknoloji firması olan Kimola, ABD ve de Avrupa’da yayın yapmakta olan televizyon kanalları, prodüksiyon firmaları ve de medya ajanslarının sıkça başvurduğu sosyal reyting analiz servisini böylece Türkiye’de ilk kez hayata geçiren analist firması oldu. 170′den fazla Türk televizyon programının sosyal rating değerlerini ölçümleyecek olan Kimola böylece Twitter üzerinden TV reyting ölçümleme araçlarını TV kanalları ve başka firmaların kullanıma açacak.


Twitter‘ın platformunda TV’den oldukça beslendiği ve de sosyal televizyon konusundaki çalışmalarını büyük 1 tempoyla sürdürdüğü bilinen 1 gerçek. Reklam politikasında da popüler televizyon programlarından yayınlanan Twitter, tv sektörü ile birlikte yakın ilişkiler içerisinde. Twitter ağında TV’den ne şekilde besleniyorsa aynı şekilde televizyon programları da Twitter’dan o kadar besleniyor.


Twitter’ın televizyon izlenme oranlarına olan bu büyük etkisi, sosyal rating analizlerini televizyon kanalları ve de yapım firmaları için çok önemli bir noktaya taşıyor. Bu önemli analiz aracını Türkiye’ye taşıyan Kimola, Türk televizyonlarındaki programların Twitter’a yansımalarını takip ederek medya firmaları, reklam ajansları ve TV reklamverenleri için çok önemli ve de gelecek vaat eden 1 analytic servisini Türk medyasının hizmetine sokmuş olacak.



TV Reyting Ölçümü Twitter Üzerinden Yapılacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder