27 Ağustos 2013 Salı

Sosyal İmleme Nedir ve Nasıl Yapılır ?

sosyal imleme


Merhaba arkadaşlar, Sosyal İmleme ‘nin ne olduğunu ve ne işe yaradığını bu konumuzda ele alıp tecrübelerimden yola çıkarak anlatmaya çalışacağım.


Sosyal İmleme Nedir ?


Sosyal imleme facebook, twitter, google+, blogger, delicious, wordpress blog, blogger gibi sitelere web sayfanızda yayınlanan makaleleri yayınlamaya yarar.


Sosyal İmlemenin Faydaları Nelerdir ?


Sosyal imleme sayesinde yukarıda belirttiğim gibi blog ve sosyal ağlarda yayınlanan makalenizdeki linkler sayesinde sitenizin google gibi arama motorlarında hızlı indexlenmesini ve bu yayınlanan makalenin içerisindeki link sayesinde sitenize hit gelmesini sağlar.


Bu işlem sayesinde sitenizin index hızı artacak, hitiniz artacak ve ayrıca linklerin bir kısmını alexa backlink olarak görüneceğinden alexa sıralamanızda artış olacaktır. Bu işlem birçok webmaster tarafından kullanılmakla beraber manuel ve otomatik olarak yapılabilmektedir.


WordPress siteler için birçok sosyal imleme eklentisi bulunmaktadır. Bakınız : ” WordPress Sosyal İmleme Eklentisi “. Ayrıca otomatik sosyal imleme eklentilerini yapan kişiler ücretli olarakta satabilmektedir. Ücretli olanların ücretsiz olanlarla kıyaslanarak pek çok + ‘sı olmaktadır.


 Sosyal imlemelere birkaç örnek vermek gerekir ise ;


Örnek 1 – Açmış olduğum paravan wordpress blog  : yusufkisa.wordpress.com/


Örnek 2 – Açmış olduğum paravan blogger/blogspot blog :yusufkisaimleme.blogspot.com/


Örnek 3 – Açmış olduğum delicious hesabım : delicious.com/ykisa


Yukarıdaki örnekleri inceleyebilirsiniz. Daha birçok siteden böyle sosyal imlemeler yapmak mümkün fakat sizlere yeni açtığınız siteye birden çok fazla imleme sitesine yüklenme yapmamanızı tavsiye ederim.


Soru, görüş ve önerilerinizi benimle paylaşacabilirsiniz.


Daha fazlası için ” Webmaster Konuları “  kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.



Sosyal İmleme Nedir ve Nasıl Yapılır ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder