28 Ağustos 2013 Çarşamba

Microsoft, Windows XP 'den desteğini çekiyor !

Microsoft Windows XP


Dünya çapındaki bilgisayar kullanıcılarının % 37′den çoğunun hala Microsoft Windows XP kullanmaya devam ettiği biliniyor ve de bu durum 8 Nisan 2014′ten sonra çok daha önem kazanacak. Zira Microsoft bu tarihten sonra Windows XP için sağladığı bütün teknik ve güvenlik desteklerini sonlandıracak.




Sophos güvenlik şirketinden Chester Wisniewski’nin yaptığı açıklamalara göre Windows XP işletim sistemli bilgisayarlara yapılan saldırılar gün geçtikçe daha da tehlikeli hale geliyor. Zira Microsoft artık güvenlik açıkları için yamalar üretmeyi bıraktı ve kullanıcıların bilgisayarları saldırılara karşıt savunmasız şekle geliyor. Ayrıca dayanışma arasında çalışan hackerların bulunan güvenlik açıklarından yola çıkarak daha büyüklerini buldukları ve bunun katlanarak arttığı da açıklamada yer alanlar içerisinde.


Microsoft desteğini çektikten sonra 11 senelik işletim sistemi her geçtiğimiz gün daha da güvensiz şekle gelecek hem de bu sebeple kullanıcıların bir an önce en yeni işletim sistemlerine yönelmeleri şiddetle tavsiye ediliyor. 


Günümüzdeki birçok firma ve devlet daireleri (vergi daireleri, vs.) Windows xp kullandığından bu haber çok kötü gelebilir. Hâlâ Windows XP kullanıyorsanız bilgisayarınızın işletim sistemini değiştirmenizi öneririz. Böylece saldırılara maruz kalmamış olacaksınız.



Microsoft, Windows XP 'den desteğini çekiyor !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder