6 Eylül 2013 Cuma

Youtube'dan Para Kazanma

YouTube


Merhaba değerli arkadaşlar, internetten para kazanma yöntemleri hakkında bilgiler vermeye devam edeceğim. Bugünlerde youtube ‘dan para kazanma oldukça yaygınlaştı peki bunun taktikleri nelerdir. Sizlere kısaca anlatayım.


Konuyla ilgili tam bilgiye sahip değilim fakat webmaster forumlarında gördüklerimle konunun mantığı ve işleyişi hakkında bilgi sahibiyim.



Youtube ‘dan Nasıl Para Kazanılır ?


Youtube bildiğimiz üzere video paylaşma ve izleme sitesidir. Bu siteyi google ‘ın almasıyla google adsense reklamları yayınlanmaya başlanmıştır. Google Adsense ‘nin politikalarına uygun ve telif hakkı içermeyen videolarınızın bulunduğu kanala google adsense reklamları alıp yayınlayabiliyorsunuz.


Bu yayınladığınız reklamlardan videonuzun izlenmesine orantılı olarak reklam ekleyebiliyorsunuz. Telif hakkı içermeyen videolara örnek olarak ise kendi çektiğiniz bir komik video veya anonim bir video olabilir. Film ve Müyap ‘ın korumasındaki Türk Müziklerini eklediğinizde telif hakları sebebiyle hesabınızın reklam erişimi kapatılacaktır.


Eğer aktif ve sayısı fazla bir facebook sayfanız var ise eklediğiniz videoları orada paylaşarak videonun izlenmesini sağlayıp reklamlardan gelir elde edebilirsiniz. Bu işlemi yapan birçok kişinin bu yöntemi uyguladığı bilinmektedir.



Youtube ‘dan para kazanmak isteyenlerden para kazananlar


Google reklamlarının youtube kullanıcıları tarafından kanallarında yayınlanmasına izin verildikten sonra birçok e-book, kanal satışı, kanal açışı, video upload etme gibi hizmetleri para karşılığında sağlayarak gelir elde edenler olmaya başladı.İnternetten Para Kazanma Yöntemleri


Sadece bu konu için birçok webmaster forumlarında kategoriler açıldı, hatta sadece bu konu için bir forum bile açılmış durumdadır. Sizlere bu forumlardan örnek verelim ;


1.) YTPara.Com : Bu site sadece bu konu için açılmıştır. İçerisinde çok sayıda bilgi bulabilir. İşe başlamak istiyorsanız kanal alıp, video upload işlemleri yaptırabilirsiniz. Ayrıca konuları inceleyerek ticaretin ne derecede olduğunu görebilirsiniz. Fiyat analizi yapabilirsiniz.


2.) R10.NET – Youtube Kategorisi :Bu kategoride ticaretinden ziyade bilgi ağırlıklı birçok konu ve bilgi yer almaktadır.


3.) Wmaraci.Com – Youtube Kategorisi : Bu kategoride ticaret minimum bilgi maksimum derecededir.



Yukarıdaki 3 ana forum üzerinden gerekli tüm bilgiye ulaşacağınıza inanıyorum. Bu makalemde işleyiş mantığı ve bilgilere nereden ulaşacağınızı yazmış bulunmaktayım. Eğer bu yöntem bana uygun değil diyorsanız ” İnternetten Para Kazanma Yöntemleri ” kategorimizi inceleyebilirsiniz.



Youtube'dan Para Kazanma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder