8 Eylül 2013 Pazar

Alexa Değeri Düşürme Tekniğim [Denedim]

Alexa


Merhaba arkadaşlar, bu yazımda webmasterların temel problemleri arasında yer alan alexa değeri hakkında bilgi vereceğim. Sağlıklı birşekilde kendi sitemden gözlemlediğim kadarıyla alexa değerinizi nasıl düşürürsünüz bunu sizlerle paylaşacağım.


Herkezin bahsettiği alexa düşürme programları, alexa grupları, sayfayı yenileme eklentilerinden bahsetmeyeceğim. Gözlemlemelerimi paylaşacağım. O yüzden gelip bunları atlamışsınız demeyin.



Sitenin Alexa Değerini Düşürme ;


Alexa değeri siteye giriş sayısıyla doğru orantılıdır. Fakat sadece siteye giriş sayısıyla alexa değeri olmaz. Sitenin güncel kalması gerekiyor. Ben yaklaşık olarak 1 ay internet dünyasından uzak kaldığımda sitenin hiti aynen devam etmesine rağmen alexa değerimde yükselişler gördüm.


Siteye hergün özgün ve yeni makaleler girmeye başladığımda ise değeri tekrar düştüğünü gördüm. Haber sitelerinin alexa değerlerinin hep yüksek olduğunu görmüşsünüzdür. Ayrıca bazı tanınmış ve sürekli güncell sitelerinde alexa değerlerine dikkat ettiğinizde hep 150-200k gibi değerlerdedir.


Sitemin tam güncel olduğu günlerde bu sitede 200k ‘ya kadar düştüğü oldu. Hal böyle olunca siteyi sürekli güncellemenin alexa’ya etkisinin olduğunu gözlemledim. Bu belirli bir etki sağlar. Bunun yanında ziyaretçi kitlenizinde etkisi büyüktür.


Siteyi sürekli güncelleyeceksiniz ama ziyaretçilerin sitede durma süreleri nelerdir ? Ne kadar dururlar bunlarıda kestirmeniz gerekir. Film sitelerinin alexa değerlerine baktığınızda işini düzgün yapan sitelerin alexa değerleri çok düşüktür. İşini düzgün yaptığı için siteye giren ziyaretçi çalışan videoyu izleyip ortalama filmin uzunluğuna göre 1-2 saat süreyi sitede geçirir.


Öbür taraftan işini düzgün yapmasa ve filmde arıza olsa siteye giren ziyaretçi anında geri çıkış yapacağından alexasına etki etmeyecektir. Eğer sizde makalelerinizde veya diğer konularda yaptığınız paylaşımları tertipli düzenli yaparsanız ziyaretçinin sitede kalma süresi artacağından alexanıza ‘da etkisi olacaktır.


Siteye giren ziyaretçinin sitede daha fazla kalmasını sağlamanın yolu fazladır. Maddeler halinde anlatayım.


  • Güzel tasarım ziyaretçi siteye girdiğinde tasarımınızı beğenirse incelemek isteyecektir. Ben inceliyorum tasarımını beğendiklerimi.

  • Düzgün reklam yerleşimi çok önemlidir. Siteye gelen ziyaretçi yerleşimden rahatsız olmamalı, özelliklede pop-up ve splash reklamlardan kaçınmalısınız.

  • İçeriğiniz kaliteli olsun, ziyaretçi aradığını bulsun ki siteden ihtiyacı olan bilgileri alıp öyle çıksın. Aksi taktirde hemen çıkmalar olacaktır.

  • Benzer yazılar eklentisi kullanın makalenizi okuyan ziyaretçinin başka konularınız dikkatini çekerse sayfalar arası gezinti yaparak alexanıza çok faydası olacaktır.

  • Zengin görsel kullanımı çok önemlidir. Sitenize upload ettiğiniz görseller hem ziyaretçiniz için hem de birçok forum ve sitede paylaşıldığında sitenizden veri alıp alexanıza etkisi olacaktır.

  • Dışarıya verdiğiniz linkler yeni pencerede veya sekmede açılsın. Böylece kalma süresi artabilir.

Eğer sitenize gelen ziyaretçiyi sitede tutmayı başarabilirseniz hitiniz 200-300 olsa dahi alexanızda düşüşler yaşanacaktır. Sitenize günde en az 2 adet makale yayınlayın. Güncelliğini bozmayın. İlham geldiğinde fazladan makalelerinizi zamanlayabilirsiniz. 3 günlük işiniz var ise 3 günlük makaleyi girip zamanlayınız. Eğer sitemde paylaştığım konular çok geride kalıyor hit gelmiyor diyorsanız siteniz için sosyal imleme yapınız.


Toolbar, alexa grubu ve sayfa yenileme eklentileri belli biryere kadar. Önemli olan temeldir. Sizde test etmek istiyorsanız siteniz ile 2-3 hafta kadar içerik bakımından ilgilenmeyin dediklerimi anlayacaksınız.


Daha fazla makalem için ” Webmaster ” kategorimi inceleyebilirsiniz.



Alexa Değeri Düşürme Tekniğim [Denedim]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder