6 Eylül 2013 Cuma

Flash Oyun Sitesine Nasıl Seo Uygulamalı

seo


Merhaba arkadaşlar, yeni oyun sitesi açanlar veya açacak olanlar için flash oyun sitesine nasıl seo uygulanmalı bunu tecrübelerime dayanarak anlatacağım.


Öncelikle daha avantajlı olmanız için sitenizin altyapısını mümkünse wordpress yapınız. WordPress için birçok güzel oyun teması ve eklentiler mevcut durumdadır.



Flash Oyun Sitelerine Nasıl Seo Uygulanmalı


Ben maddeler halinde yazacağım, siteyi yeni açtınız farzederek yazıyorum, eğer siteniz halihazırda ise en başından okuyarak eksiklerinizi tamamlayın. Sitenin anahtar kelimelerini vs. anlatmayacağım bunlar heryerde mevcut.


1.) Sitenin ilk haftası : Sitenin ilk haftasında günde 2 adet oyun ekleyin fakat oyunu botla ekliyorsanız oyunun açıklamasını özgün olarak siz yazın. Mümkün olduğunca bu özgünlüğü sürdürün. Ayrıca site wordpress ise wordpress sitemap eklentisini ve wordpress all in one seo pack eklentisini kurunuz. Ayrıca sitenize 1 adet facebook sayfası açın ve sayfayı sitede yayınlayın. Ziyaretçileriniz facebook sayfanızı beğenip sizi oradan sürekli takip edebilir.


2.) 7-30 ve 2.3. aylar : Bu dönemlerde sitenizin index hızını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmak gerekir. Bu dönemde de özgün içerikler girebilirseniz sizin için daha iyi olacaktır. Ayrıca bu dönemde backlink alımı için daha çok erken olduğundan her eklediğiniz oyuna sosyal imleme yapın. Siteniz wordpress ise ” WordPress Sosyal İmleme Eklentisi ” ‘ni kurunuz. Bu ilk ayda sadece 1 siteden sosyal imleme yapın. Sonraki aylarda yapabildiğiniz kadar sosyal imleme sitesini aktif edin.




3.) 3-5. Aylar : Bu dönemde artık siteniz patlamaya hazır bir hale gelecektir, eğer bu döneme kadar özgün oyunlar ekleyebildiyseniz işiniz dahada kolay olacaktır. Bu dönemde rakiplerinizi belirleyeceksiniz.


Rakipleri belirlemek için ” Seo Sermayesi Hesaplamak ” isimli makalemden faydalanabilirsiniz. Bu dönemde backlink alacağız fakat çok fazla abanmayacağız. Eğer bütçeniz fazla ise anasayfanıza veya öne çıkmasını istediğiniz rakiplerinizin boşluğuna gelmiş bir kategorinize backlink alabilirsiniz.


Eğer bütçeniz az ise size bütçe lağzım olacağından bazı oyunların google ‘da ön sıralara çıkıp size gelir getirmesi gerekecek, bunun için tutulan bir oyun seçiniz mesela  oyunun ismi ” Okçu Kulesi ” ve oyun tutmuş, rakipleriniz google ‘da bu sayfaya  özel bir backlink çalışmasıda yaptırmamış, tam bu anda sitenize tanıtım yazısı alacaksınız ve tanıtım yazısının içerisinde anasayfa geçmesede olur. 1 adet kategori 3 adet oyun sayfasına (belirlediğiniz ve gelir getirecek oyun sayfasına) tanıtım yazısıyla backlink alıyoruz. Bu aşamada 3 adet kaliteli siteden alırsanız sizin için yeterli olacaktır. Ayrıca sitenizi dizinlere ekleyiniz.


4.)5-10. Aylar :  İlk 5 ayda kazandığınızı yemediyseniz sitenize tam teşekkürlü yatırım yapmanızın zamanı gelmiş demektir. ” Sitene Yatırım Yap Kazancını 2 ‘ye katla ” isimli bir makalem var. Burada yatırımın ne kadar önemli olduğunu anlatmaktayım. Yatırıma geçmeden önce tasarımınızın hataları var ise onları düzeltiniz ve (5 ayda site içerik bakımından zengin olacağından onu söylemiyorum.) dmoz ‘a başvuru yapınız. Dmoz eğer sitenizi onaylarsa bundan sonrası sizin için daha kolay olacaktır.


Sitenin reklamlarından vs. kazandığınız gelirleri sitenize harcamaya gayret gösterin. Önceliğiniz textlink değil tanıtım yazısı olsun. Unutmayın tanıtım yazısı kalıcıdır. Backlinklerinizi anasayfanıza değilde (Eğer Bütçeniz Çok Değil ise) kategorilerinize ağırlıklı olarak alınız. Ayrıca tutabilecek/tutmuş oyunlara backlink alarak oyunun hit almasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ne kadar çok hit o kadar kazanç.


Sitenize backlink alımı yaparken seo ve backlink paketlerinden uzak durun ve toplu alımlar yapmayın. Toplu alımlar zarar verebilir. Onun yerine sitenizin konusuyla uyumlu kaliteli sitelerden tanıtım yazıları almaya devam edin. Alımlarınızıda ard arda değilde zamana yayarak yapın.



Özet geçmek gerekir ise : Sitenize toplu backlink alımı yerine az az zamana yayarak almalı ve anasayfa yerine kategori/içerik bazlı çalışma yaptırmalısınız. İlk başlarda sosyal imleme metodunu uygulamalısınız. Böylece sermayenizi elinizde tutabilir ileride daha sağlıklı çalışmalar yapabilirsiniz.


Soru, görüş ve önerilerinizi eksiğim varsa eksiklerimi konu altından yorum yaparak tarafıma bildirebilirsiniz.



Flash Oyun Sitesine Nasıl Seo Uygulamalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder