12 Eylül 2013 Perşembe

Ücretsiz Doğal Backlink Alma Yöntemleri

Doğal backlink alma yöntemleri


Merhaba arkadaşlar, bu konumda seo ‘nun temellerini oluşturan backlink‘in google tarafından en çok sevileni olan  doğal backlink alma yöntemlerini sizlere anlatacağım.


Öncelikle kaynağım yoktur ve tecrübelerime dayanarak makaleyi yazıyorum. Eksiğim veya eklemek istediğiniz bir yer olursa bana yazabilirsiniz.



Doğal Backlink Nedir ?


Doğal backlink google tarafından sevilen ve sizin para ile yapamayacağınız sitenize doğal olarak kendiliğinden gelen backlinklerdir. Buna en büyük örnek alexa.com ‘un sitenizin profil sayfasından çıkan backlink‘tir. Örnek olarak sitemizin alexa profil sayfasını inceleyebilirsiniz : www.alexa.com/siteinfo/yusufkisa.com



Doğal Backlink Nasıl Alınır, Alma Yöntemleri Nelerdir ?


Yukarıda bahsettiğim gibi websitelerine profil açan ve bu profilden otomatik olarak siteye link çıkışı yapan sitelerden alınmaktadır. Böyle sitelerden backlink almak çok kolaydır. Tek yapmanız gereken arama bölümlerine site adresinizi yazarak arama yaptırmanızdır fakat günümüzde buda çok daha kolay bir hale gelmiştir.




seo


Bazı sitelerde sitenizi sorguladığınızda bahsettiğim sitelerdeki profillerinizi otomatik olarak aktifleştirmektedir. Sizler için 2 adet sitenin bağlantısını paylaşıyorum.


  1. www.webmasterdeck.com/tools/wsbacklinker/ – Bu sitede site adresinizi arama bölümüne yazıp “Go ” butonuna tıkladığınız anda yeni bir sekme açılacak ve global bazındaki tüm sitelerde açılması muhtemel profillerinizi gezerek aktifleştirecektir. İşlem bitene kadar beklemenizi tavsiye ederim.

  2. www.imtalk.org/cmps_index.php?pageid=IMT-Website-Submitter - Bu sitede site adresinizi,  anahtar kelimenizi ve siteniz için açacağınız profil sayısını yazıp “submit ” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Alt alta sıralanan bağlantıları yeni sekmede açarak profillere göz atabilirsiniz. Daha sağlıklı olacaktır.

Yukarıdaki verdiğim siteler siteniz için profiller açarak ve whois gibi sistemlerde sorgulama yaparak hem siteniz ile ilgili arama sonuçlarını arttıracak hemde sayfalarda yer alan backlinkler sayesinde doğal backlinklere sahip olacaksınız.


Ayrıca birkısım seo uzmanı sosyal imleme doğal backlinktir. Terimini kullansalarda ben sosyal imlemenin doğal olmadığına inanmaktayım. Karar sizindir.



Doğal Backlinkin Faydaları Nelerdir ?


Bahsettiğim tarzda doğal backlinkler alan sitelerde aşağıdaki olumlu etkiler gözlenilmiştir.


  • Google İndex Hızı Artışı : Alınan backlinkler doğal olduğundan index hızını etkilemektedir.

  • Sitenizle ilgili index artışı : Açılan profillerin başlığı site adınızla aynı olacağından örnek olarak ” www.yusufkisa.com ” gibisinden olacağından ve google tarafından indexleneceğinden dolayı sitenizin google arama sonuçları artacaktır.

  • Alexa Değeri Düşürme : Bu yöntem ile alınan profil backlinkleri alexanın görmesi ile alexa değeriniz düşecektir.

  • Hit Artışı : Azda olsa açılan profiller normâl kullanıcılar tarafından görülüp tıklanma alacaktır.

  • Google Pagerank Değeri Artışı : Malesef bu profil backlinklerin büyük bir çoğunluğu nofollow olsada aralarında dofollow backlink çıkışı yapanlarda olduğunda pagerank değerinize etki edecektir.

Yukarıdaki etkileri gözlemlemiş bulunmaktayım. Sizde deneyip test edebilirsiniz. Fakat siteniz henüz yeni ise bu işlemi zamana yayarak yapmakta fayda vardır.


Daha fazla seo makaleleri için ” Webmaster ” kategorimi ziyaret edebilirsiniz.



Ücretsiz Doğal Backlink Alma Yöntemleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder