24 Eylül 2013 Salı

.RAR ve .ZİP Dosyaları Nasıl Açılır

Winrar ProgramıFormattan sonra kurulması gereken programlar arasında en başlarda yer alan ve firmaların olmazsa olmazı winrar ‘ı sizler için tanıtacağım.


Winrar kullanıcıları için deneme sürümü ve ücretli sürüm olmak üzere 2 hizmet sunmaktadır. Ben sürekli deneme sürümünü kullanıyorum ve işimi layıkıyla görmektedir. Winrar programı sayesinde bilgisayarınızdaki dosyaları sıkıştırmak suretiyle arşiv haline getirebilir ve dosyaya şifre katabilirsiniz.


İnternet sitelerine upload edeceğiniz veya mail atacağınız dosyaları bu program sayesinde kolay bir şekilde arşiv haline getirebilirsiniz. İnternet üzerinde online olarak görülmesini istemediğiniz sadece indirilmesini istediğiniz dosyaları bu program ile upload edebilirsiniz.




İnternetten herhangi bir dosya indirirken genelde uzantıları .rar veya .zip olacaktır. Bilgisayarınıza format attıktan sonra driver ‘larını indirirken dahi bilgisayar üreticiniz driver dosyalarını .rar veya .zip formatında sizlerle paylaşacaktır. Bu yüzden formattan sonra kurulması gereken programlar arasında yerini almaktadır.


Bu program sayesinde dosyanız daha az yer kaplar ve güvenliğiniz için şifreleyebilirsiniz. Programı win-rar.com internet sitesinden ücretsiz/ücretli bir şekilde indirebilirsiniz veya ;


indir


Dilerseniz yukarıdaki indir logosuna tıklayıp doğrudan indirme linkine ulaşıp bilgisayarınıza bu programı indirebilirsiniz.  Bu program Windows XP, Windows 7 ve Vista ‘yı desteklemektedir.



.RAR ve .ZİP Dosyaları Nasıl Açılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder