21 Ağustos 2013 Çarşamba

Sitenizle aynı konudaki siteyi bulma ve reklam alma !

SEOBir sitenin seo‘sunda en önemli etkenlerden birtaneside şüphesizki backlink alımıdır.


Bu backlink alımında ise %100 seo etkisi istiyorsanız karşılıksız ve sitenizle aynı konuda olan sitelerden seçme yapmak olacaktır.


Bu konu ile ilgili birçok seo makalelerine arama motorlarından arayarak ulaşabilirsiniz.


Peki ya sitenizle aynı konudaki sitelere nasıl ulaşacaksınız. İşte bu birçok webmasterın uğraşmak istemediği birşeydir aslında. Google ‘da anahtar kelimenizi yazıp siteleri bulup tek tek bilgilerine bakmak uzun sürer. Bu yüzden sizlere belkide daha öncede keşfedilmiş ama benim yeni dikkatimi çeken birşeyi sizlerle paylaşacağım.


Öncelikle wmaraci.com ‘un ” site analiz ” sayfasına girip site adresimizi yazıp sorgulama yapıyoruz. Sonrasında ise ;




sitenizle aynı konudaki siteleri bulun - wmaraci


(Sitemin eski ekran görüntüsünü almış ama sorun değil.) Yukarıdaki ekran görüntüsünde işaretlediğim ” Kelimeler ” bölümündeki sitenizde geçen anahtar kelimelerden birine tıklıyoruz. Mesela ben ” Kişisel Blog ” yazanına tıkladım. Hemen aşağıdaki gibi sitelerin google pagerank değerleri en fazla olanından başlayarak sıralama yapmaktadır.


sitenizle aynı konudaki siteleri bulun - wmaraci.com


(Ben sitem 2.sayfanın en üstünde olduğu için 2.sayfadan aldım ekran görüntüsünü.) Yukarıdaki fotoğrafta Wmaraci.comgörüldüğü gibi bilgiler çıkmaktadır. Ama siz bana bu bilgiler yetmez derseniz site isminin yazdığı yere tıklayıp sitenin tam analiz sonuçlarını görebilirsiniz. Eğer sitenin kendisine gitmek ve ziyaret etmek isterseniz site isminin hemen sağındaki kutuya tıklayıp siteyi ziyaret edebilirsiniz.


Bu uygulama sayesinde birçok arama ve araştırmayı çok kolay ve hızlı birşekilde yaparak hem kendinizi yormaz hemde vakit harcamazsınız.


Daha fazlası için ” Webmaster Konuları ” kategorimi ziyaret edip diğer makalelerimide okuyabilirsiniz.



Sitenizle aynı konudaki siteyi bulma ve reklam alma !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder