29 Ağustos 2013 Perşembe

Facebook, Ülkelerden Gelen Bilgi Taleplerini Açıkladı

facebook


Ülkelerden gelen bilgi taleplerine istinaden şeffaflık raporlarını kamuoyuyla paylaşan teknoloji devleri arasına Facebook‘da katıldı. Google ve Twitter‘ın sonrasında ilk kez “Global Devlet Talepleri Raporu” adıyla 1 şeffaflık raporu yayınlayan şirket, önümüzdeki dönemde emniyet teşkilatından ulaşan talepler hususunda da veri vermeyi planlıyor.




2013′ün ilk 6 ayını içeren raporda hangi ülkelerin kullanıcılar konusunda Facebook‘tan veri talep ettiği, alınan talep sayısı ve de bunlarla alakalı yüzdeler yer alıyor. Google ve Twitter aracılığıyla yayınlanan şeffaflık raporunda olduğu gibi Facebook‘ta da ABD en çok talep sayısına sahip olan ülke olarak birinci sırada yer alıyor. Toplamda 11.000 ila 12.000 arasında talepte bulunmuş olduğu belirtilen ABD’yi 3.245 ile Hindistan, 1.975 ile İngiltere takip ediyor.


Türkiye ise 96 talep ile birlikte alt sıralarda yer alıyor. Raporda bu talepler sonucunda Facebook‘tan 170 kullanıcı hakkında veri talep edilirken, sosyal ağın bu isteklerin G′sine cevap verdiği görülüyor.


Ayrıca şirketin yapmış olduğu bilgilendirmede bu çerçevede Facebook‘un kendi politikalarına uyumlu bulunan ve yasaların kısmi bilgi verilmesini zorunlu kıldığı taleplere yanıt verildiğinin de altı çiziliyor.



Facebook, Ülkelerden Gelen Bilgi Taleplerini Açıkladı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder