29 Ağustos 2013 Perşembe

Facebook 20 Milyon $ Tazminat Ödeyecek !

facebook


Facebook2011 yılından itibaren devam eden davasında alınan kararı yerinde bulduğunu belirtti ve de duruşmada sona yaklaşıldı.


2011 senesinde yaptığı 1 reklam anlaşması nedeniyle kullanıcıların kişisel bilgilerini izinsiz bir şekilde reklamlar üstünde gösterim yapmakta olan Facebook duruşmadaki son teklifi makul gördü ve de karar onaylandığı takdirde bilgilerini verdiği 614.000 kullanıcısına toplamda 20.000.000 $ para ödemesi yapacak.


Sitenin sağ tarafındaki ve haberler kısmındaki tanıtımlarda kullanıcıların isimleri, fotoğrafları, ilgi gösterdikleri ve de beğendikleri markalar yayınlamıştı. Mahkeme kararına dayanarak reklamlarda bilgileri kullanılmış 614.000 Facebook kullanıcısına Facebook tarafından 15 $ ödeme yapılacak.




Kullanıcı gözünden bakmak gerekirse 15 $ çok birşey ifade etmeyebilir ancak önemli olan Facebook‘un izinsiz bir şekilde kullanıcı bilgilerini paylaşması. Toplam 20 milyon $’lık cezanında Facebook üstünde pek bir etkisi olmayacaktır lakin bu tür konularda çok daha dikkatli davranması gerektiğini gösterdi.


Ödemelerin kullanıcılara ne vakit yapılacağı hakkında herhangi 1 tarih belirtilmedi.


2011 yılından itibaren devam eden davada daha önce 2 teklif reddedilmişti. Bu kararın yüksek ihtimalle onaylanacağı doğrultusunda haberler internette dolaşmaya başladı bile.


Hüküm onaylanırsa 2 yılı aşan mahkeme süreci sona ermiş olacak. Facebook yöneticilerinden gelen açıklama ise duruşmada son noktaya gelindiği için kendimiz ve de kullanıcılarımız adına mutluyuz oldu.



Facebook 20 Milyon $ Tazminat Ödeyecek !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder