2 Ekim 2013 Çarşamba

Wordpress Hızlı Google İndex İçin Yapılması Gerekenler

Google


Birçok webmasterın ortak sorunu olan google hızlı index alma hakkındaki tecrübelerimi örnekler ile sizlere anlatacağım.


Bir sitenin hızlı index alması için birçok etken vardır. Bu etkenleri sizlere sırasıyla anlatalım ;



1.) Site Güncelliği ve İçerik Girme Yoğunluğu ;


Bir sitenin google ‘da hızlı index alabilmesi için sürekli güncel olması gerekmektedir. Siteye eğer her gün düzenli olarak 1-2 makale ekliyorsanız bu adımı atlayınız.


2.) Sitedeki İçerik/Kod oranı ;


Bundan herkez bahsetmez, bu konuyu kendim karşılaştırarak gözlemledim. Bu gözlemlememi örnek ile anlatacağım ;


Site 1 : www.yusufkisa.com – Siteyi incelediğinizde sitedeki kod oranının çok yoğun olduğunu göreceksiniz. Aynı şekilde sürekli güncel olan bir sitedir. Hemen hemen hergün güncellenir.


Site 2 : www.yyazar.com – Benim 2,5 yıl önce açıp bir kenara attığım çok sade bir temaya ve dolayısıyla özgün kodlamaya sahip bir teması bulunmaktadır. Siteyi hiç güncellemem aylar sonra girip 1 makale eklediğimde google xml sitemap güncelleyince anında index aldığını gözlemledim. 1 dakikadan kısa bir sürede index almaktadır.


Sizlere tavsiyem, sitenizdeki gereksiz javascrpt kodlarını ve diğer gereksiz kodlamaları silin. Site sade bir kodlamaya sahip olsun. Akabinde temanızı özgünleştirebildiğiniz kadar özgünleştirin. Aynı temayı kullanan diğer kişilerden biraz farkınız olsun.


3.) Google XML Sitemap Kullanımı ;


Eğer wordpress siteniz var ise bunu eklenti ile çok kolay bir şekilde yapıp yönetebiliyorsunuz. Google botları gelip site haritanıza bakmayı ve indexlemeyi daha kolay bulacaktır. Sitemizde ” WordPress Google XML Sitemap ” konusu mevcut. Konudan kurulumunu ve ayarlarını öğrenebilirsiniz.


4.) Sosyal İmleme ;


sosyal imleme


Eklediğiniz makaleleri popüler sosyal imleme sitelerine göndererek index hızınızı arttırabilirsiniz. Öncelikle konuyu bilmeyenler ” Sosyal İmleme Nedir ? ” makalemizi okuyabilirler. WordPress için eklentiside mevcuttur onuda “WordPress Sosyal İmleme Eklentisi ” konumuza göz atabilirsiniz.


5.) Google Web Yöneticisi Araçlarına Site Eklemek ;


Sitenizi google ‘da site:yusufkisa.com şeklinde site adresinizi yazıp aradığınızda en başta reklamı çıkmaktadır. O adrese girip üye olup sitenizi doğrulayıp site haritanızı google web yöneticisi araçlarına ekleyebilirsiniz. Sitenizin hızlı index alması için bir etkendir.


6.) Feedburner kullanımı ;


www.feedburner.com sitesine girip varsa mevcut google hesabınızla yoksa yeni bir hesap açarak üye olup sitenizin rss adresini ekleyebilirsiniz. Eklediğinizde şöyle bir uzantı verecektir size : http://feeds.feedburner.com/yusufkisa verilen uzantıyı sitenizin herhangi bir yerinde linklendirip yeni makale girdiğinizde linke tıklayıp feedburner adresinizi güncelleyebilirsiniz.


7.) Özgünlük ;


Eğer sitenizdeki makaleler özgün değil ise karşı tarafında google ‘a bir şikayeti olmuş ise sitenizin index alması zorlaşır. Aldığı indexlerde arka sayfalarda yer alır.



Bu maddelerin hepsini yapıp sadece 2.madde de takılırsanız sitenizin indexlenme hızı yine yavaş kalacaktır. 2.madde çok önemli bir etkendir. İndex hızınızı 1 kez arttırdığınızda ve tempoyu tutturduğunuzda öyle devam edecektir. Temanızın kodlamasının sade ve google botları tarafından anlaşılır olması çok önemlidir.



Wordpress Hızlı Google İndex İçin Yapılması Gerekenler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder